El projecte

Aquest és un projecte de participació col·lectiva. Sorgit del debat entre mestres, pares i alumnes, des d’òptiques diferents però complementàries. Què ens agrada i què no del pati, què podem millorar, què necessitem o què ens agradaria. Tot és important. Des de la necessitat d’una ombra fins a la il·lusió de construir una cabana.

Els mestres van omplir un qüestionari de forma individual, per evitar condicionants. I durant un mes van estar anotant les observacions directes a l’hora de l’esbarjo, sense intervenir. Després ho van posar en comú. Van concloure que els nens busquen espais d’alçada, amagatalls, llocs on crear històries. Llavors, cada mestra ho va treballar amb el seu grup.

Els infants, precisament, no són aliens al debat. Tot el contrari. La seva opinió i participació són fonamentals durant tot el projecte, perquè se l’han de sentir seu des del primer moment. Se’n parla a classe i els nens opinen, a través de converses i dibuixos.

Les famílies, al seu temps, es van reunir a l’escola, un diumenge, per portar a terme una pluja d’idees. Dividits en diversos grups, van explorar sobre el terreny totes les possibilitats que ofereix el pati. Després es van explicar totes les propostes. I es va fer circular un document en què cadascú assenyalava què podia aportar (habilitats personals, professionals, material, coneixements…), per tal de dividir les tasques. L’objectiu és aprofitar al màxim el potencial de cadascú.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s